Rendezvények, események

Szerző: Nagy Zsófia, Tudományos munkatárs
2023. április. 29
A fényszennyezés problémája ismert, és túlmutat a csillagászati kutatások megnehezítésén. Valójában az egész emberiséget és az állatvilágot is befolyásoló jelenség.
Ugrás a cikkre
Szerző: Kovács Péter, Amatőrcsillagász, tudományos újságíró
2023. április. 11
Április 22-én nyílik meg a Svábhegyi Csillagkapu. A jeles eseményre természetesen az égbolt is nagyszabású parádéval készül, nézzük meg közelebbről.
Ugrás a cikkre
Szerző: Világos Blanka, Amatőrcsillagász, Kutatói asszisztens
2023. április. 04
A Vénusz, a fénylő Esthajnalcsillag a tavaszi égbolt legékesebb csillaghalmaza, a Fiastyúk mellé ér – ennek örömére a csillagvizsgáló is kitárja kapuit!
Ugrás a cikkre
Szerző: Ordasi András, csillagász, tudománykommunikátor, YouTuber
2023. március. 28
Bakonybélben rendezték meg idén az Athletica Galactica Kárpát-medencei Középiskolai Csillagászati és Asztrofizikai Versenyt. Izgalmas élménybeszámoló következik.
Ugrás a cikkre
Szerző: Svábhegyi Csillagvizsgáló
2023. március. 03
A Portói Egyetem Asztrofizikai Központjának (CAUP) szervezésében immár 12. alkalommal kerül megrendezésre az AstroCamp elnevezésű nemzetközi csillagászati tábor.
Ugrás a cikkre
Szerző: Szklenár Tamás - A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont munkatársa
2023. január. 30
A „Bolygósztori – a Naprendszer története meteorit mintákba rejtve” című kiállítás a legszebb meteorit típusokat bemutatva kalauzol el minket Naprendszerünk őstörténetébe.
Ugrás a cikkre
Szerző: Svábhegyi Csillagvizsgáló
2022. december. 19
Közeledünk az év végéhez, álljon itt egy kis összefoglaló, hogy milyen izgalmak történtek velünk, Veletek együtt közösen!
Ugrás a cikkre
Szerző: Világos Blanka, Amatőrcsillagász, Kutatói asszisztens
2022. október. 04
Október 25-én, kedden az ebédszünetben menjünk ki az udvarra, vagy igazából vegyünk ki szabadságot – ugyanis egy, a Nap harmadát kitakaró napfogyatkozásban lehet részünk.
Ugrás a cikkre
Szerző: Ádám Adrienn, A Svábhegyi Csillagvizsgáló PR és marketing koordinátora
2022. május. 31
30 csillogó szemű diák várta csütörtökön reggel a Svábhegyi Csillagvizsgáló űrhangulatú előadótermében az Amerikai Nagykövetség és a NASA előadóit.
Ugrás a cikkre