Idén is jelentkezhetsz magyar diákként a portugáliai Astrocamp táborba!

Idén is jelentkezhetsz magyar diákként a portugáliai Astrocamp táborba!

2023 március 03
| Szerző: Svábhegyi Csillagvizsgáló
A Portói Egyetem Asztrofizikai Központjának (CAUP) szervezésében immár 12. alkalommal kerül megrendezésre az AstroCamp elnevezésű nemzetközi csillagászati tábor.

A Portói Egyetem Asztrofizikai Központjának (CAUP) szervezésében immár 12. alkalommal kerül megrendezésre az AstroCamp elnevezésű nemzetközi csillagászati tábor.
Április 30-ig várják a csillagászat és a fizika iránt érdeklődő középiskolás diákok jelentkezését 45 országból, köztük Magyarországról is.
 

A résztvevők három héten keresztül, augusztus 6-tól 27-igÉszak-Portugália gyönyörű és védett tájain vehetnek részt ezen az egyedülálló és inspiráló élményekben gazdag táborban, ahol csillagászatról és fizikáról tanulhatnak magas szinten a különböző háttérrel és tudással rendelkező diákok.

Jelentkezéshez szükséges csatolni motivációs levelet, fizikatanári támogatólevelet, a tizennyolc év alatti diákoktól pedig szülői beleegyezést is. Emellett ismertetniük kell eddigi tanulmányi és esetleges kutatási eredményeiket.
A legjobb jelentkezőket Skype/Zoom interjúra hívják május 27-28-i hétvégén, melyet követően június 5-ig kihirdetik a győzteseket.

A tábor önköltséges a külföldi pályázók számára.

További információk és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok: https://astrocamp.astro.up.pt/en/ weboldalon érhetőek el
Kérdés esetén az alábbi email címen lehet érdeklődni: astrocamp@astro.up.pt

Regisztráció április 1-30.: https://astrocamp.astro.up.pt/en/

 

Az alábbi videóban minden fontos információ megtalálható: