Képzéseink és oktatás

Tanfolyam: Hogyan használjam a csillagászati távcsövemet?
Tanfolyamunk azoknak a friss távcsőtulajdonosoknak szól,  akik még nem elég magabiztosak a távcsőhasználatban, és az objektumok megtalálásában.

Az elméleti részen megismerkedünk a távcsőmechanika beállításával és az égitestek keresésével és az észlelési területekkel.
A gyakorlati részen pedig az ég alatt közösen állítjuk be a mechanikát, bejusztírozzuk a műszert és megkeresünk néhány égitestet.
Jelentkezés a tanfolyamra
Tanfolyam: Hogyan használjam a csillagászati távcsövemet?
Hasznos oldalak és linkek
Hasznos oldalak és linkek
Csillagászattal kapcsolatos hírportálok, bemutató csillagvizsgálók, planetáriumok, távcsőboltok, planetárium programok és sok hasznos további tájékozódási felület!
Bővebben
Csillagászati oktatóanyagok
Mélyebben érdekel a csillagászat, rendszerezett tudásra vágysz? 
Cikksorozatok és egyéb hasznos oktatóanyagok, elméleti és gyakorlati csillagászati témákról, távcsöves megfigyelésről, csillagképekről egy helyen. 
Bővebben
Csillagászati oktatóanyagok
Ifjúsági Csillagásztábor 2023
Ifjúsági Csillagásztábor 2023
Ismered a csillagképeket? Láttad már távcsőben a Szaturnusz gyűrűjét?

Szívesen elkalandoznál kis- és nagytávcsővel a fölénk boruló fényszennyezésmentes égbolt legszebb csillaghalmazai és gázködei között?

Nyári csillagász észlelőtáborunk neked szól, ha középiskolás vagy, jól bírod az éjszakázást, és szeretnéd távcsővel a nyári Tejúton összegyűjteni a csillagfényt…
Jelentkezés a táborba
Meteor 2022 Észlelőtábor (MTT)
Nemzetközi csillagásztalálkozó 2022. július 28-31-én!
A több évtizedes múltra visszatekintő Meteor Észlelőtábor a hazai és határon túli amatőrcsillagászok és csillagászat-kedvelők legnagyobb éves találkozója. A rendezvénynek idén is a Gerecse lábánál levő, Tarján község melletti Baglyas Park ad otthont.
Jelentkezés a táborra
Meteor 2022 Észlelőtábor (MTT)