Csillagkapus események

Kedves Látogatók!

2023 áprilisától a Svábhegyi Csillagvizsgáló új eseménysorozattal nyitja meg a végtelen csodával teli csillagos égboltot minden érdeklődő előtt! Az újdonság pedig, hogy ezeken az előre meghirdetett szombati napokon a Csillagvizsgáló összes csillagászati programhelyszíne szabadon, saját tempóban bejárható.

Amennyiben bármelyik előre meghirdetett nappali/esti vagy tematikus programunkra már nincs szabad férőhely, a Csillagkapus eseményeinken tárt kapukkal várunk mindenkit! Ez abban az esetben is igaz, ha az adott Csillagkapus eseménynél 0 szabad helyet mutat a rendszer. Az csak az elővételese jegyekre vonatkozik.

JEGYÁRAK
 

FELNŐTT

DIÁK (4-26 ÉVES KORIG)

NYUGDÍJAS

CSALÁDI JEGY (2 FELNŐTT + 2 GYERMEK) VAGY

(1 FELNŐTT + 3 GYERMEK

ONLINE, ELŐRE MEGVÁLTOTT JEGYÁRAK 5 500 Ft 4 500 Ft 4 500 Ft 17 500 Ft
HELYSZÍNEN VÁSÁROLT JEGYÁRAK 6 000 Ft 5 000 Ft 5 000 Ft 19 000 Ft

 

szeptember
30. Szombat
17:00
CSILLAGKAPU, 100 óra csillagászat, Óriásbolygók és a Hold - 09.30.
CSILLAGKAPU, 100 óra csillagászat, Óriásbolygók és a Hold - 09.30.
A 100 óra csillagászat a Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) világméretű kezdeményezése, mely a csillagászat szeretetére és az égbolt megfigyelésére ösztönöz. Mi mással is ünnepelhetnénk méltóbban ezt a kezdeményezést, mint a hatalmas telihold megfigyelésével, és az óriásbolygók távcsöves vizsgálatával! Esténk sztárja a telihold után 1 nappal járó holdkorong, a Szaturnusz pedig kecses gyűrűjével, a Jupiter fodros felhősávjaival, míg a Neptunusz tengerkék színével kápráztat el minket.
4 500 Ft -tól
Helyek száma: 74 fő
Bővebben
október
14. Szombat
17:00
CSILLAGKAPU, Óriásbolygók éjszakája - 10.14.
CSILLAGKAPU, Óriásbolygók éjszakája - 10.14.
Óriásbolygók éjszakája és októberi sörfesztivál a Svábhegyi Csillagvizsgálóban Az őszi csillagképekben vándorló órásbolygók tökéletes szépségükben tárulnak elénk. A vékony gyűrűjét felénk mutató Szaturnusz és a tengerkék Neptunusz már túl vannak az oppozíción, az óriási, felhőfodroktól tarkított Jupiter és a türkizzöld Uránusz pedig még éppen előtte jár. Csillagkapunkon egyedülálló módon mind a négy óriásbolygót teljes pompájukban csodálhatjuk meg!
4 500 Ft -tól
Helyek száma: 145 fő
Bővebben
október
28. Szombat
17:00
CSILLAGKAPU! Halloweeni telihold és holdfogyatkozás! - 10.28.
CSILLAGKAPU! Halloweeni telihold és holdfogyatkozás! - 10.28.
Október utolsó szombatján a telihold sarka vérnarancsba mártózik, ahogy egy keskeny, de jól látható részleges holdfogyatkozás végighalad holdunk déli pólusán. A holdmorkoláb mellett borzongtató Halloweeni programokkal is készülünk!
4 500 Ft -tól
Helyek száma: 148 fő
Bővebben
Szűrés adott napra
logo

Borult idő garancia:

Programjaink időjárástól függetlenek, borult időben, akár esőben is megtartjuk őket. Ilyenkor semmilyen távcsővel nem láthatók az égitestek, ez alól a Svábhegyi Csillagvizsgáló sem kivétel. 
Ha borult lenne az idő, és nem látszódnának a csillagok, akkor három különleges program közül vehetsz részt valamelyik 'borult idős' programunkon, melyről aktuálisan mindig az adott program leírásában tájékozódhatsz. Ilyen értelemben a meghirdetett programhoz képest a programváltozás jogát fenntartjuk. 

A program során természetesen ellátogatunk a Budapest-kupolába is, ahol megnézzük és megmozgatjuk Budapest legnagyobb távcsőkolosszusát, valamint sok-sok érdekességet hallhatunk csillagdánk történetéről és tudományos életben betöltött szerepéről. Ne szegje kedved a borult idő, a hangulat és jókedv garantáltan napsütéses lesz!

Program lemondása:

Egyéni látogatóknak nincs lehetősége sem előre, sem utólag lemondani a programot, és visszaigényelni a vételárat. Másik programra való átjelentkezésre sincs mód. Borult idő garanciánk biztosítja, hogy a csillagászati ismeretterjesztési programot időjárástól függetlenül is jó minőségben megtartsuk. Mivel belépőjegyeink nem névre szólóak, ha a Megrendelő nem tud részt venni a programon, javasoljuk a kapott belépőjegyek átruházását ismerős érdeklődőnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a program meghirdetett kezdési időpontja után 5 perccel a bemutató csillagász bekíséri a csoportot. Ez után már nincs lehetőség a csoporthoz csatlakozni. A programra való pontos érkezés a látogató felelőssége. Amennyiben a látogató lekéste a programot, nem áll módunkban annak árát visszatéríteni, és ezzel kapcsolatban utólagos reklamációt nem fogadunk el.

Amennyiben a programon való részvételt Megrendelő részéről akkut betegség miatt nem jöhet létre, és a programkezdés előtti 48 óráig Megrendelő ezt emailben, orvosi igazolás mellékletével jelzi, a program árának megfelelő kuponkódot biztosítunk, mellyel egy következő, hasonló programra válthat jegyet. A kuponkód a jegy vásárlása évének utolsó naptári napjáig használható fel.

Részvétel esti programokon: 

Az esti bemutatókat 12 éves kor feletti gyermekeknek ajánljuk. A program végeztéig nincs lehetőség a helyszín elhagyására, ugyanis a programon csak 1 csillagász kolléga van jelen, így nem megoldott a csoporttól külön távozni.