Galaxis Útikalauz - Kalandozások térben és időben a Svábhegyi Csillagvizsgáló szakértőivel

2020 december 04
| Szerző: svabhegyi.csillagvizsgalo
A csillagászok házhoz jönnek! A Svábhegyi Csillagvizsgáló decembertől online élő adásban várja űrkalandozásra a csillagos égbolt iránt érdeklődőket! Izgalmas vállalkozásra adják a fe...

A csillagászok házhoz jönnek!

A Svábhegyi Csillagvizsgáló decembertől online élő adásban várja űrkalandozásra a csillagos égbolt iránt érdeklődőket!

Izgalmas vállalkozásra adják a fejüket a Svábhegyi Csillagvizsgáló bemutató csillagászai.

2019 novemberében a nagyközönség számára is megnyílt a Svábhegyi Csillagvizsgáló, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont interaktív csillagászati élményközpontja, azzal a céllal, hogy a Világegyetem szépségét és a tudomány eredményeit minél szélesebb körben elérhetővé tegye az érdeklődők számára.

Rendkívül nagy az érdeklődés az élőszavas csillagászati bemutatókra, ezért az intézmény - reagálva a korlátozó intézkedésekre is - december 13-án elindítja GALAXIS ÚTIKALAUZ című tudományos, szórakoztató előadássorozatát.

Így az érdeklődők továbbra is élőszóban hallhatják az Univerzum csodáiról és az égbolt jelenségeiről szóló előadásokat.

Készen állsz a kilövésre? Csatlakozz az űrkalandhoz kanapéd kényelméből!
Készen állsz a kilövésre? Csatlakozz az űrkalandhoz kanapéd kényelméből!

A jövőben mindenki, aki a téma iránt nyitott, de korábban a távolság, vagy egyéb korlátok miatt nem látogathatta meg az intézményt, most az otthona kényelméből csatlakozhat a Világegyetem virtuális felfedezéséhez!

A sorozat decemberben négy alkalommal (plusz egy szilveszteri adással) jelentkezik az interneten, vasárnaponként este 20:00 órás kezdettel.

Az első adás izgalmas témája „Az év legütősebb meteorhullása”: ez alkalommal a leglátványosabb hullócsillag rajjal, a Geminidákkal ismerkedhetnek meg a nézők december 13-án, a csillaghullás maximumát megelőző éjszakán.

Geminidák - az év legütősebb meteorhullása!
Geminidák - az év legütősebb meteorhullása!

A csillagászok olyan, nagy érdeklődésre számot tartó témákat mutatnak be, amik szinte mindannyiunk fantáziáját megmozgatják: szó lesz az Univerzum keletkezéséről, az exobolygókról, a fekete lyukakról, vagy akár a Betlehemi csillag titkáról is.

Az élő előadások interaktívak, így a nézők a műsor alatt feltehetik a kérdéseiket is, és az előadók az alkalom során válaszolnak ezekre.

A tervek szerint januártól sűrűsödik a „Galaxis útikalauz” járata.

A vasárnapi adásokon túl majd csütörtökönként is csatlakozhatnak a nézők 20:00 órától, hogy a Földtől elindulva egyre messzebb haladjanak a Világegyetem titkainak felfedezésében.

A csillagászati események vírushelyzettől függetlenül megállás nélkül zajlanak, melyeknek most kicsiktől a nagyokig, kezdő csillagász palántáktól a laikus érdeklődőkig bárki a részese lehet az élő adások és a Svábhegyi Csillagvizsgáló jóvoltából.

További információ és jegyvásárlás ITT