A Svábhegyi Csillagvizsgáló cikkíró kollégát keres szerzői csapatába

2021 február 15
| Szerző: svabhegyi.csillagvizsgalo
A Svábhegyi Csillagvizsgálóban szeretnénk a csillagos égbolt szépségét és csodáit széles körben megmutatni minden érdeklődő számára. Tudománykommunikációnk része a csillagászati hírek írása, m...

A Svábhegyi Csillagvizsgálóban szeretnénk a csillagos égbolt szépségét és csodáit széles körben megmutatni minden érdeklődő számára.

Tudománykommunikációnk része a csillagászati hírek írása, mellyel célunk, hogy a csillagászat iránt érdeklődő, akár teljesen laikus emberek is mindig friss és naprakész információkhoz jussanak az égen látható eseményekről, a tudományos felfedezésekről, vagy az áttörő űrkutatási pillanatokról.

A svabhegyicsillagvizsgalo.hu honlapon megjelenő bloghírek szerzői csapatába várunk olyan lelkes amatőrcsillagászokat, akik saját észlelési élményeikből merítve hitelesen és lelkesen írnak az égen bekövetkező eseményekről.

Tehát olyan szerzőket várunk, akiknek bőven van saját észlelési tapasztalata, és jól el tudja képzelni, hogy az égen bekövetkező események honnan, hogyan, milyen műszerrel figyelhetők meg jól, és milyen látványra számíthat, aki felkeresi az eseményt.

A leggyakrabban a következő égi jelenségekkel kapcsolatban írunk híreket: Hold és bolygóegyüttállások, holdsarló-megfigyelések, bolygó láthatóságok, kisbolygó-láthatóságok, csillagfedések és más okkultációk, Nap és Holdfogyatkozások, aktuálisan látszó nevezetes mélyég-objektumok.

A cikkeket olyan kifejtésben és elmagyarázással kell megírni, hogy azt laikus, amatőrcsillagász észlelési tapasztalattal nem rendelkező érdeklődők is megértsék.

Tapasztalt észlelők jelentkezését várjuk! Képek forrása: eszlelesek.mcse.hu
Tapasztalt észlelők jelentkezését várjuk! Képek forrása: eszlelesek.mcse.hu

Olyan lelkes amatőrcsillagászokat keresünk, akik a fenti témákban 3-8000 karakter terjedelmű, képekkel illusztrált blogcikkeket írnának, kitérve az esemény megfigyelhetőségére, részleteire, és várható látványára.

A fenti, észlelési témájú cikkeken túl szívesen várunk új tudományos felfedezéssel, kultúrtörténeti érdekességgel, űrkutatással kapcsolatos cikkeket, és észleléstechnikai-módszertani oktatócikkeket is.

A cikkeket havi rendszerességgel várjuk, megbeszélés, és szerzői kapacitás-vállalás szerinti darabszámban (1-3).

Az év során előre tervezhetők és megírhatók.

A megírt cikkekért cikkenként, vagy havi összevonással fizetünk.

Ha felkeltettük érdeklődésed, és szívügyednek érzed a csillagászat népszerűsítését, várjuk jelentkezésed a magyarcsillagaszat@gmail.com email címen.

Ha egy már kész cikkedet is csatolod, annak örülni fogunk.

 

Várunk szeretettel!