Filmforgatás Budapest legszebb csillagvizsgálójában

Normafai ősfás park, stílusos neoklasszicista kutatóintézet, óriási távcsőkupola, hazánk legnagyobb bemutató távcsöve, romantikus és stílusos csillagász enteriőr, körpanorámás VIP terasz – ideális helyszín filmforgatáshoz!

Igen, ez a forgatási helyszín tökéletesen ideális mind űrbéli, galaktikus, csillagászati és földön kívüli témához…is. Egy helyszín, ami minden évszakban csodás látványt, más élményt biztosít!

Hol találsz meg minket? A Svábhegyi Csillagvizsgáló a Svábhegy tetején, a Normafától mindössze 300 méterre fekszik, Natura 2000-es erdei környezetben. A kutatóintézet századelős épületei és kupolái gyönyörű fák övezik, egy 4 hektáros ősfás területen.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló izgalmas, élménydús lehetőségeket rejt magában, szinte bármilyen témához rendkívül jól ’alkalmazkodik’.

Látogatható épületeink legszebbike az építészetileg is kiemelkedő szépségű klasszicista stílusban épült Budapest-kupola. Az 1928-ban átadott, 10 méter átmérőjű kupolaóriás rejti hazánk jelenleg második legnagyobb távcsövét. A kupolába lépve középen fogad a távcsőkolosszus lenyűgöző látványa, hatalmas sínen futó körlétrával és emelőszínpaddal.

Filmforgatási igényre kérjen egyedi árajánlatot!

Filmajánló!  Pinczés Dávid - Imposztor

"Budapesten teljes áramszünet közeleg. A sötétséget egy felfedezés küszöbén őrlődő csillagász a hegyen lévő csillagvizsgálóban tervezi átvészelni. Váratlan látogató zavarja meg. Kisfilm az imposztor-szindrómáról." 

Díjak és elismerések: 

  • A szezonális díjakat osztó San Diego Movie Awards a 2022-es tél kiemelkedő filmjeinek sorába választotta az Imposztort, és a legjobb rövidfilmdrámának járó Award of Excellence kitüntetéssel jutalmazta alkotóit.
  • A kéthavi szemlézésű online fesztivál, a New York-i illetőségű Actors Awards november-december hónapokban a legjobb színészpáros arany fokozatú díját Mácsai Pálnak és Alföldi Róbertnek ítélte az Imposztorban nyújtott alakításukért.
  • A nemzetközi független alkotásokat díjazó Bucharest Shortcut Cinefest a decemberi indulók közül a legjobb diák-/hallgatói film kategóriában jelölte az Imposztort.
  • A havonta szemléző internetes London Movie Awards november hónapban két díjat is az Imposztornak ítélt: a legjobb rendező és a legjobb diák-/hallgatói film díját.
  • A Svéd Nemzetközi Filmfesztivál november hónap legjobb nemzetközi rövidfilmjének választotta az Imposztort!
  • A New York Movie Awards november havi seregszemléjén különdíjat kapott Pinczés Dávid, az #IMPOSZTORfilm rendezője.
  • A legjobb novemberi kisfilm díja az online #ParisFilmAwards-on

Megnézem a filmet! 

 

 

Ajánlatkérés