Egyedi esküvőhelyszín a csillagvizsgálóban

Esküvő egy romantikus ősfás parkban, szövetségkötés a csillagok alatt, a Világegyetem kapujában?

Nálunk nem csak lehetséges, hanem adott!

 

Nehéz igazán egyedi esküvőhelyszínt találni…

De létezik egy hely, távol a város zajától, a Széchenyi-hegy tetején, csodálatos, erdős környezetben, a Normafától mindössze 300 méterre, ahol különleges, klasszicista stílusban épült épületeket rejt a 4 hektáros ősfás park, és még valamit:

Budapest legnagyobb csillagvizsgálóját, elegáns kőterasszal, hatalmas kupolával és a távcsőóriással, mely az örökkévalóság titkait fürkészi.

 

 • Egyedi helyszín kerestek, ahol limitált számú esküvő lehet csak évente?
 • Nem akartok ezért órákat autókázni és a vendégeiteket utaztatni?
 • Kedvelitek a természetet és feldobnátok az esküvőt valami izgalmassal?
 • Nos, jó helyen jártok!

 

Ajánlatkérés

 

Lássuk, mit kaptok nálunk:

Helyszín:

A Normafa szomszédságában, a belvárostól mégsem távol, a 4 hektáros Natura 2000-es területen, százéves fák ölelésében egy közel 1 hektáros hegyi füves terület vár Titeket, melynek ékességei a gyönyörű és hangulatos neoklasszicista épületek és a csillagvizsgáló kupolák.

 

Területen belül:

Nagyrét

A 20x35 méteres sík füves rész, ahova a sátrat lehet állítani, a kupolák közötti füves területen pedig további programokat szervezhetünk. A csillagvizsgáló területén többszáz fős esküvő is megvalósítható.

Hangosítás és zene természetesen szólhat a réten, de mivel Natura 2000-es területen vagyunk, egy kültéri zenés szórakozóhely hangerejét itt nem tudjuk biztosítani.

 

Budapest kupola:

Három távcsőkupolánk közül a leghatalmasabb a Budapest kupola, nem csak az intézet, de hazánk egyik legikonikusabb és legszebb csillagvizsgáló kupolája. A neoklasszicista stílusban épült dóm mészkő lépcsősorral, faragott kő erkéllyel, és 10 méter átmérőjű réz kupolával rendelkezik.

Bent programokat szervezhetünk a vendégeknek, vagy a fotózásotok helyszínéül is szolgálhat.

A kupola lépcsője kiválóan alkalmas egy kültéri szertartás számára, mely közben a vendégek egy része ültetve, másik része állva, a fák árnyékából nézheti végig, ahogy kimondjátok a boldogító IGEN-t.

 

VIP terasz:

Kutatóépületünk tetőterasza az egyik legszebb és legexkluzívabb helyszínünk, csodálatos panorámával és hangulattal. A kétemeletes neoklasszicista kutatóépület tetején emelkedő terasz faragott mészkőkorlátjával, északi és déli bástyájával egy kastély hangulatát idézi. Az ősfás park lombkoronaszintje fölé emelkedő teraszon teljes körpanoráma vár, egészen Budaörsre és a Margit sziget felé lelátunk.

A helyszín kb. 20 fő számára alkalmas VIP állófogadás és exkluzív távcsöves bemutató tartására, kislétszámú szertartás számára vagy jegyesfotózásra.

 

Konferenciaterem:

Látogatóközpontunk előadótermében ablak nyílik a Világegyetemre. A falakat a Hubble űrtávcső fenséges űrfelvételei díszítik, mikroszkópos laboratóriumunk a meteoritkristályok színes világába kalauzol el minket, Univerzális Mérlegünk megmutatja, mennyit nyomnánk a Holdon, vagy egy neutroncsillagon, a hangulat űrillatúan barátságos.

Vendégfogadás közben, vagy épp az este folyamán szuper lehetőség extra programok és foglalkozások számára kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Itt található 2 mosdónk is, melyet az esküvőtök vendégei használhatnak.

 

Parkolás:

Autóval érkező vendégeink részére 10-12 autó parkolását tudjuk biztosítani a zárt park területén. Ezen felül a Csillagvizsgáló mellett kezdődik a Normafa park autóparkolója, számos ingyenes parkolóhellyel.

 

Mit tudunk még?

Tarthatjátok nálunk a jegyesfotózásotokat!

Akár aznap, akár másik napon, előzőleg egyeztetett időpontban. Csodálatos környezetet és különleges helyszínt biztosít a nagykupola lépcsője, faragott kőerkélye, a kupolatérben rejlő távcsőóriás, vagy a VIP terasz és bástyái.

Kihelyezett polgári szertartás

A szertartás menete pontosan megegyezik a hivatalos esküvőjével, de szebb és bensőségesebb, mint az anyakönyvi hivatalban.

Ékszerek ajándékba…

Szeretnétek űrből jött egyedi ajándékot? Segítünk meteoritokból készült ékszerek beszerzésében is.

Ezeket minden esetben jó előre rendeljétek meg, de egyedülálló és különleges ajándék lehet ez számotokra, az örömszülők számára vagy a vendégeiteknek egyaránt.

 

Ajánlatkérés

 

Mit tudunk számotokra biztosítani?

Catering:

Tudjuk, hogy egy esküvő fontos része a kiemelkedő catering szolgáltatás. A catering egyénileg is szervezhető saját cateringes csapattal, de természetesen nekünk is vannak kipróbált, megbízható, minden igényt maximálisan kielégítő együttműködő partnereink, akiket szívből ajánlunk!

 

Sátor:

Megannyi választható méretben tud partnerünk sátrat biztosítani számotokra!

Sima fehéret, átlátszó ponyvásat, de akár félgömb alakút is.

Padozattal és terasz résszel egyaránt.

Ha van saját szolgáltatótok, természetesen Őt is beengedjük a területre.

 

Fénydekoráció

A klasszicista kupolák csodálatos látványt nyújtanak különböző színekben megvilágítva! Egy alap fényfestést örömmel biztosítunk, de külső szolgáltatóval extra megvilágításokat is varázsolhatunk a kupolákra.

Programok

A legváltozatosabb csillagász programjainkkal az égig emeljük az ünnepi alkalmat!

 • Egy kupolában a távcsőóriással – nagytávcsöves bemutató
 • Esti távcsöves bemutató a kertben
 • Lézeres csillagképtúra
 • Tematikus gyermekprogramok
  • Meteoritsimogató
  • Mikroszkópos meteoritvizsgálat
  • Kísérletek a fény minden hullámhosszán
  • Téridő-trambulin

Kapcsolat:

Hívj minket az alábbi telefonszámon, beszéljünk meg egy körbevezetést a csillagvizsgáló parkjában!

Tel: +36 30 268 4643

Email:

 

Ajánlatkérés