Szeretnéd viszontlátni írásaid a mainstream médiában és a Svábhegyi Csillagvizsgáló blogján?

Szeretnéd viszontlátni írásaid a mainstream médiában és a Svábhegyi Csillagvizsgáló blogján?

2022 szeptember 23
| Szerző: Svábhegyi Csillagvizsgáló
Mi látható aktuálisan az égen? Milyen nagy csillagászati esemény vagy jelenség közeledik? Milyen nagy dobásra készül a NASA vagy éppenséggel az ESO? Tudományos kutatások és felfedezések krónikája….

Számos olyan téma, amiben a Svábhegyi Csillagvizsgáló rendszeresen jelentkező cikkei már hivatkozási alapnak számítanak. Fontosnak tartjuk, hogy a csillagászat iránt érdeklődő, akár teljesen laikus emberek is mindig friss és naprakész információkhoz jussanak az égen látható eseményekről, a tudományos felfedezésekről, vagy az áttörő űrkutatási pillanatokról, és ezért mindent meg is teszünk!

Folyamatosan növekvő blogszerzői csapatunkba keresünk lelkes amatőrcsillagászokat, és/vagy csillagászati témákban tájékozott érdeklődőket, akik hitelesen és lelkesen írnak az égen bekövetkező eseményekről, vagy csillagászati felfedezésekről.

Tehát egyrészt olyan amatőrcsillagász szerzőket várunk, akiknek bőven van saját észlelési tapasztalata, és jól el tudja képzelni, hogy az égen bekövetkező események honnan, hogyan, milyen műszerrel figyelhetők meg jól, és milyen látványra számíthat az, aki felkeresi az eseményt.

Leggyakrabban a következő égi jelenségekkel kapcsolatban írunk híreket: Hold és bolygóegyüttállások, holdsarló-megfigyelések, bolygó láthatóságok, kisbolygó-láthatóságok, csillagfedések és más okkultációk, Nap és Holdfogyatkozások, aktuálisan látszó nevezetes mélyég-objektumok. Emellett észlelésmódszertani oktatócikkeket is örömmel várunk. A cikkeket olyan kifejtésben és elmagyarázással kell megírni, hogy azt laikus, amatőrcsillagász észlelési tapasztalattal nem rendelkező érdeklődők is megértsék.

Ideális jelöltünk az égi jelenségekről 3-8000 karakter terjedelmű, képekkel illusztrált, jól érthető és olvasmányos, lelkesítő stílusú blogcikket képes önállóan írni, kitérve az esemény megfigyelhetőségére, részleteire és várható látványára.

Emellett várunk olyan blogszerzőket is, akik tájékozottak és naprakészek a nemzetközi csillagászati és űrkutatási témákban, új felfedezésekben, űrmissziók indításában, és szívesen implementálnának külföldi izgalmas híreket a Svábhegyi Csillagvizsgáló által üzemeletetett ’Az Univerzum hírei’ blogoldalra, vagy akár kultúrtörténeti érdekességgel járulnának hozzá tudományos blogoldalunk olvasottságához.

A cikkeket havi rendszerességgel várjuk, megbeszélés, és szerzői kapacitás-vállalás szerinti darabszámban (1-3).

A megírt cikkekért cikkenként, vagy havi összevonással fizetünk.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, és szívügyednek érzed a csillagászat népszerűsítését, várjuk jelentkezésed az email címen.

Ha egy már kész cikkedet is csatolod, annak kifejezetten örülni fogunk.

Várunk szeretettel!